Frissítés 2022. 12. 15.: Egy másik, szerintem finomabb, bár több zsiradékot tartalmazó recept is felkerült a blogra. ITT olvasható a sós perec receptje.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 8 dkg zsír,
- 1 csomag sütőpor,
- 1 tojássárgája a tésztába,
- 1 tojássárgája a lekenéshez,
- 1 teáskanál só,
- 2-3 evőkanál tej (vagy amennyit felvesz a liszt),
- sajt, szezámmag, köménymag stb. a szóráshoz (elhagyható).
Elkészítés:
1. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, majd összemorzsoljuk a zsírral.
2. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet. Egy jól nyújtható, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk.
3. Egy cm vastagra nyújtjuk a tésztát és pereckiszúróval kiszaggatjuk (vagy, ha nincs ilyen formánk, akkor rudakat sodrunk és kézzel alakítjuk ki a perecformát).
4. Tetejét tojássárgájával lekenjük, megszórjuk magokkal vagy sajttal, de ezeket el is hagyhatjuk és csak tojással kenjük le, mert magában is finom.
5. 170 fokon 10-15 percig sütjük.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 8 dkg zsír,
- 1 csomag sütőpor,
- 1 tojássárgája a tésztába,
- 1 tojássárgája a lekenéshez,
- 1 teáskanál só,
- 2-3 evőkanál tej (vagy amennyit felvesz a liszt),
- sajt, szezámmag, köménymag stb. a szóráshoz (elhagyható).
Elkészítés:
1. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, majd összemorzsoljuk a zsírral.
2. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet. Egy jól nyújtható, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk.
3. Egy cm vastagra nyújtjuk a tésztát és pereckiszúróval kiszaggatjuk (vagy, ha nincs ilyen formánk, akkor rudakat sodrunk és kézzel alakítjuk ki a perecformát).
4. Tetejét tojássárgájával lekenjük, megszórjuk magokkal vagy sajttal, de ezeket el is hagyhatjuk és csak tojással kenjük le, mert magában is finom.
5. 170 fokon 10-15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése