2016. február 7., vasárnap

Zöldséges-túróhabos palacsinta

A recept a Vidék Íze 2016 januári számában található. Paradicsomszószt nem készítettem, mert azt nem kívántam hozzá.



Hozzávalók: 
- 10-12 palacsinta
- 40 dkg káposzta,
- 30 dkg répa,
- 25 dkg túró,
- 3 dl tejföl,
- 10 dkg (gouda) sajt,
- só,
- bors,
- szerecsendió,
- 5 tojás,
- 1 csokor petrezselyem,
- fél-1 marék dió, aprítva,
- 2 dkg vaj.

Paradicsommártás:
- 1 vöröshagyma,
- paradicsom (vagy sűrű, házi paradicsomlé vagy darabos paradicsomkonzerv),
- 2 dkg zsiradék,
- fél marék dió,
- 3 evőkanál paprikakrém (csípős vagy édes),
- só,
- bors.

Elkészítés: 

1. A répát megpucoljuk, lereszeljük (én a tökreszelőn gyalultam) vagy késsel felaprítjuk ízlés szerinti méretűre. A káposztát is lereszeljük. Vajon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

2. A túrót összekeverjük 2 tojássárgával és az aprított petrezselyemmel. A 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk.

3. Összeforgatjuk a habot a túróval, hozzáadjuk a párolt zöldségeket, a reszelt sajtot és a durvára tört diót. Ezzel töltjük meg a palacsintákat. Felcsavarjuk, zsírozott tepsibe fektetjük.

4. A maradék 3 tojást összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk. Ezzel locsoljuk meg a feltekert palacsintákat. A tetejét még megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

5. Ha szeretnénk hozzá paradicsomszószt is, akkor a vöröshagymát finomra vágjuk, zsiradékon megpároljuk. Rárakjuk a paprikakrémet, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Ha kész, belekeverjük a durvára vágott diót.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése