2016. november 25., péntek

Aszalt gyümölcsös kuszkusz

Elkaptak egy gyerekek egy ronda vírusos betegséget, amiből nagyon nehezen jönnek ki. Volt, hogy már jobban érezték magukat, majd visszaestek. Enni sem nagyon volt kedvük, én sem éreztem magam a helyzet magaslatán, így valami gyors, gyerekbarát, de tejmentes (vagy csak minimális tejterméket tartalmazó), tojásmentes ételt akartam főzni, ami lehetőleg édes és fél órán belül elkészül. Így esett a választásom erre a kuszkuszos ételre, ami igazából egy desszert, de ilyen betegeskedős időszakban inkább hagyom a gyerekeket azt enni, amit igazán kívánnak. Lekvárral összekeverve engem a császármorzsára emlékeztetett, főleg, hogy nálunk az elmúlt években a köleses császármorzsa a kedvenc (receptje itt található).


Hozzávalók:
- 1 bögre kuszkusz,
- kb. 2 dkg vaj,
- aszalványok,
- dió aprítva,
- kevés fahéj,
- méz,
- házi lekvár (nálam szilvalekvár).

Elkészítés: 

1. A kuszkuszhoz 1-1,5 bögre vizet forralunk, majd felöntjük és közben keverjük a kuszkuszt. Lefedjük, néhány percig állni hagyjuk. Addigra magába szívja a vizet és megpuhul. Kevés vajjal összekeverjük.

2. Belekeverjük a fahéjat, az aszalványokat és az aprított diót. A gyerekeknek csorgattam rá mézet (magamnak nem, az már túl édes lett volna nekem) és cukormentes házi szilvalekvárral kevertem össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése