Nagyon egyszerű a recept, de azért leírom, hátha valaki éppen ezt keresi.
Hozzávalók:
- karalábé,
- sárgarépa,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- kevés sáfrányos széklice (elmaradhat),
- zsiradék a hagyma párolásához,
- tejföl/tejszín,
- 2 evőkanál liszt,
- petrezselyem a díszítéshez.
Elkészítés:
1. A karalábét és a répát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A vöröshagymát szintén aprítjuk.
2. A felaprított vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darabolt répát. Sózzuk. Fedő alatt, lassú tűzön 5 percig pároljuk. Ezután keverünk hozzá egy kevés sáfrányos széklicét, hogy szép sárga színe legyen a főzeléknek (ez elmaradhat, a répa is ad neki színt), majd hozzáadjuk a karalábét is. Felöntjük vízzel (éppen ellepje a zöldségeket). Fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket, ha kell, pótoljuk a vizet.
3. Mikor minden megfőtt, akkor tejszínes vagy tejfölös habarással besűrítjük (azaz a lisztet csomómentesen kikeverjük a tejföllel/tejszínnel, majd keverünk hozzá egy evőkanálnyit a forró főzelékből, végül az egészet visszaöntjük a főzelékhez és gyorsan elkeverjük), ha túl sűrű, adhatunk hozzá kis vizet, egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzet. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése