A korábban már sokszor elkészített kolbászos muffint alakítottam át egy kicsit és ezt csomagoltam kisfiamnak tízóraira.
Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (nálam tönköly),
- 10 dkg fehér liszt (nálam tönköly),
- kb. 2-2,5 dl joghurt,
- 2 kicsi sárgarépa (kb. 5 dkg volt),
- fél-1 teáskanál só (attól függően, mennyire sós a kolbász),
- 10 dkg kolbász (van, hogy ennél kevesebbet teszek bele),
- 1 fej vöröshagyma,
- 2,5 teáskanál sütőpor (nálam egy szűk kiskanál szódabikarbóna),
- 1 tojás (kihagyható, én nem teszek bele),
- 75 ml olaj,
- sajt ízlés szerint, de el is maradhat (nálam most házi feta jellegű, ami kb. 7 dkg volt, de van, hogy félkemény sajtot reszelek bele),
- fél teáskanál oregánó,
- bors,
- tetejére mehet reszelt sajt vagy szezámmag.
Elkészítés:
1. A kolbászt apró kockákra, a hagymát nagyon finomra daraboljuk. A sárgarépát finomra reszeljük, a fetát (ha teszünk bele) szétmorzsoljuk.
2. A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban jól összekeverjük, majd a két tál tartalmát összekeverjük. Ne keverjük túl. A joghurtot apránként kell adagolni, mert nem szabad, hogy túl folyós legyen a tészta. Sűrűn folyós legyen. Végül mehet bele a feldarabolt kolbász és a hagyma is. Reszelhetünk a tésztába sajtot is.
3. 24 darabos muffin formába (vagy, ha nem akarunk ilyen kicsiket, akkor nagyobba) kanalazzuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20 perc). Sütés előtt szórhatunk a tetejére is reszelt sajtot vagy szezámmagot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése