Vrábel Krisztina Végtelen Spagetti című gyerekszakácskönyvében található a recept. Gyorsan elkészül és nagyon kiadós, rengeteg lesz belőle.
Az őszi szünet egyik délutánján a gyerekek főzték a vacsorát. Brokkolis-borsós krémlevest borsópuffanccsal, pizzát (hajdinaliszt alappal) és ezt a sült édes tésztát.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 2 tojás,
- csipet só,
- 2-3 dkg porcukor,
- 1 narancs reszelt héja,
- porcukor és fahék a szóráshoz,
- zsiradék a sütéshez.
Elkészítés:
1. Gyúrjunk tésztát a megadott hozzávalókból. Tegyük az összegyúrt tésztát a pultra, takarjuk le az edénnyel, amiben gyúrtuk és pihentessük 20-30 percet.
2. Ezután a tésztát nyújtsuk ki vékonyra. Ehhez vagy használjunk tésztagépet (mi így tettünk, szélesmetélt vágófejet kell használni) vagy sodrófát. Egészen vékonyra kell nyújtani.
3. Forró, bő zsiradékban kisütjük a tésztát. Egyszerre keveset tegyünk a zsiradékba, mert nagyra nő a tészta. Ahogy beledobjuk a tésztát a forró zsírba/olajba, először kifehéredik, majd kap egy kis színt. Ekkor már szedhetjük is ki egy lyukacsos spatulával. Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg. Lekvárt is lehet mellé kínálni. Olyasmi, mint a forgácsfánk, csak más a formája.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése