Újabb variáció sütőtökfasírtra.
A sütőtököt kifejezetten nem kedvelő két fiamnak is nagyon ízlett és a lencsét nem szerető lányom is jóízűen ebédelt.
8 dkg lencsét megfőztem (főzés után lett 24 dkg), 25 dkg párolt köles (nyersen 10 dkg volt, de végül nem tettem bele a fasírtba az összeset, 25 dkg volt a főtt köles súlya, amit a masszához kevertem), 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva, só, bors, olaszos fűszerkeverék, 55-60 dkg sült sütőtök (héj leszedve). Ezeket kevertem össze és tettem hozzá annyi csicseriborsó lisztet, amennyivel meg tudtam formázni a pogácsákat. Enyhén zsírozott, felhevített serpenyőbe tettem a kb. fél cm vastag (de ennél inkább vékonyabb) zöldségpogácsákat és mindkét oldalukat közepes lángon megsütöttem.Nagyon jól sikerült eltalálni az arányokat, nem száraz, de nem is esik szét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése