Van már egy másik sütőtökös fasírt recept a blogon (itt), de abba kevertem babot és nem tettem tojást. Ez a fasírt azért készült, mert a maradékokat szerettem volna megmenteni. Maradt egy kis párolt rizs és sült tök, így adta magát, hogy akkor ebből fasírt lesz.
Hozzávalók:
- 50 dkg héjáról leszedett, kész sült tök,
- 10 dkg párolt rizs,
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra, finomra vágva,
- 1 tojás,
- só,
- bors,
- olaszos fűszerkeverék, melyben fokhagyma is van (Bio Berta),
- zsiradék a sütéshez.
Elkészítés:
1. A hozzávalókat egy villával alaposan összekeverjük. Érdemes erősen fűszerezni, sózni, mert a tök édes.
2. Egy nagy serpenyőben zsiradékot melegítünk (sütésenként kb. 4 evőkanálnyit). A masszából lapított fasírtokat készítünk (olyat, amilyen a hamburgerfasírt).
3. Forró zsiradékban mindkét oldalát megsütjük. Óvatosan kell forgatni (egy sütőlapáttal), mert viszonylag lágy és könnyen eltörik. Óvatosan papírtörlőre szedjük.
4. Lehet tenni zsemlébe, két szelet kenyér közé, mellé házi ketchupot, fűszeres paradicsomszószt és sok zöldséget fogyasztani. Esetleg még egy szelet finom, jó minőségű (kecske)sajtot is tehetünk a szendvicsbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése