Most éppen maradt előző napról egy adag főtt bulgur, ezért azt kevertem össze tojással és különféle zöldségekkel (finomra reszelt, párolt sárgarépa, párolt vöröshagyma, sütőben egészben megsütött, majd héjától megfosztott padlizsán, amit egyébként nyáron tettem el mélyhűtőbe, darált dió) és persze só, bors, pici őrölt kömény, de mehet fűszerpaprika is bele. Paprikába is lehet tölteni, én azonban most csak simán gombócokat főztem a paradicsomba.
A házi paradicsomlevet feltettem főni, sóval ízesítettem (cukorral csak a végén). Mikor forrt, akkor berántottam (szokásos módon), hogy a gombócokat később már ne kelljen kiszedni, mert féltem, hogy szétesnek majd. Aztán beletettem az edénybe az összes gombócot (széles edényt használtam, hogy ne legyen sok réteg gombóc egymáson). Lassú tűzön főztem még egy rövid ideig.Ki kenyérrel, ki magában ette és azt kell mondjam, mindenkinek nagyon ízlett. Sárikám egy pillanat alatt megette, amit mertem neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése