Lajos Mari 99 sütemény és torta című könyvéből van a recept.
Hozzávalók:
- 2 tojás,
- 10 dkg vaj,
- 1 bögre (kb. 3 dl) cukor, nálam ez kevesebb,
- 1 bögre darált mák,
- 1 bögre tej,
- 1 bögre liszt,
- 1 sütőpor (nálam csak fél zacskó),
- 1 késhegynyi őrölt fahéj,
- ribizli-vagy málnalekvár (nálam eper).
Elkészítés:
1. A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd mehetnek bele a tojások. Végül a sütőporral kevert liszt, mák és tej, valamint a fahéj.
2. Vajazott-lisztezett, kisebb méretű tepsibe öntjük a masszát (lágy, önthető a tészta). 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Akkor van kész, amikor megpirul a teteje, az oldala elválik a tepsitől. Ha kihűlt, félbe vágva megkenhetjük lekvárral, ha szeretnénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése