2012. november 6., kedd

Gofri


Már több, mint egy éve megvettük a három az egyben szendvicssütőnket, amiben gofri sütő feltét is van. Valamiért mindig elmaradt a gofri sütés, de most azt mondtam, bármi lesz, a hétvégén sütünk gofrit. Jól tettük (és jót ettünk). A receptet a mindmegettén találtam


 
 
 
 
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor (nálam a 12 g helyett 8 g került bele), 4 tojás, 12 dkg vaj, vaníliaesszencia, 10 dkg xukor, csipet só, fél liter tej, egy citrom reszelt héja.
 
Összekevertem a tojássárgát a xukorral, az olvasztott vajjal, majd belekevertem a citromhéjat, a vaníliaesszenciát, a sót és a tejet, végül a sütőporral kevert lisztet. A végén ment bele a tojások keményre vert habja. A gofrisütőt előmelegítettem és kisütöttem a gofrikat (körülbelül 4 perc alatt sülnek meg, de ez az idő nagyban függ a sütőtől).
 
Mivel ketten ekkora adagot nem tudtunk volna megenni egyszerre, így megfeleztem a tojássárgás masszát és a tojásfehérjét is (amit másnap vertem fel, közvetlenül sütés előtt). Egyik adagot szombaton, másikat vasárnap sütöttük ki.
 
Körülbelül 20 gofri lett ebből a tésztából. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése