2012. december 8., szombat

Rántott cukkini télire

A nyáron panírozott és fagyasztott cukkini télen nagyon jó szolgálatot tesz. Ha nem tudom, mit főzzek és kevés az időm, csak kiveszem a mélyhűtőből és már sütöm is. Főzelékek mellé szoktuk enni. Nyáron sok vele a munka, de ilyenkor sok időt spórolok egy-egy főzésnél.

A cukkinit felkarikáztam, enyhén besóztam, majd bepaníroztam és félkészre sütöttem a szeleteket. Tálcára sütőpapírt tettem, egy sorban ráhelyeztem a megsütött cukkiniket úgy, hogy ne érjenek nagyon össze, majd ezt újabb sütőpapírral befedtem és ismét egy sor cukkini következett, végül még kétszer sütőpapír és cukkini. Az egészet mélyhűtőbe tettem. Mikor megfagyott a cukkini, kivettem a hűtőből és zacskókba osztottam szét a cukkiniszeleteket. Most már a végleges helyükre kerülhettek a mélyhűtőben. Az idén egy fióknyi adagot készítettem.

Télen kiveszem a cukkinit a mélyhűtőből és forró zsírban, olajban ropogósra sütöm.

2 megjegyzés:

  1. Hogy kell rántani a cokkinit, ha fagyasztott, de nincspanirozva?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy már sehogy. Fagyasztás előtt kell panírozni. Ez egy régi bejegyzésem, már évek óta nem teszek el így. Patisszont rakok üvegbe és télen panírozom vagy készítek belőle rakott ételt. http://izorzo.torkosporta.hu/2019/08/rantani-valo-patisszon-telire-uvegben.html

      Törlés