Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 2 evőkanál liszt, 1 nagy pohár tejföl, őrölt fűszerpaprika, só, olaj.
A zöldbabot kevés vízzel (vagy víz és tej keverékével) feltesszük főni. Sózzuk. Amikor megpuhult a bab, berántjuk. A rántáshoz az olajat felmelegítjük, belereszeljük a fokhagymát, kicsit kevergetjük, majd mehet bele a liszt. Ezzel is keverjük és lehúzzuk az edényt a tűzről. Beleszórjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és felöntjük egy kevés hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, majd hozzámerünk a főzelék levéből egy evőkanálnyi adagot. Ezen is keverünk egyet és mehet vissza a babra. A tejfölt is a babhoz keverjük, felforraljuk és vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése