2013. június 26., szerda

Főtt tojással, sajttal és sonkával töltött pulykacomb


Hozzávalók: 

- fél kg kicsontozott pulykacomb, 
- 15 dkg füstölt sonka, 
- 2 főtt tojás, 
- só,
- bors, 
- 10 dkg márványsajt, 
- sárgarépa,
- zsiradék. 


1. A húst kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A tojásokat, a sajtot és a sonkát apró kockákra vágjuk. A répát vékonyabb hasábokra vágjuk.

2. Egy tepsi alját kizsírozzuk, beletesszük a répát, majd ráhelyezzük a hús felét. A húsra halmozzuk a sajtot, sonkát és sajtot, majd az egészet beborítjuk a maradék hússal. Mivel nagyon sós volt a sonka, ezért a töltelékre nem, a répára csak nagyon kevés sót szórtam (és még így is sós lett egy kicsit a répa). Lefedve, 180-200 fokon készre sütjük.

3. Amikor puhára sült a hús, levesszük a fedőt és addig sütjük, míg szép színe lesz a tetejének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése