Hugh-Fearnley-Wittingstall River Cottage minden napra című könyvéből van a recept. Finom és egyszerű köret.
Hozzávalók:
- fél kg újkrumpli,
- másfél citrom,
- néhány ágacska kakukkfű,
- néhány ágacska rozmaring,
- 5-6 gerezd fokhagyma,
- olívaolaj,
- só,
- bors.
1. A krumplit megmossuk, de a héját rajta hagyjuk. Sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és még pár percig hagyjuk párolódni a szűrőben.
2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk. Ne sajnáljuk, öntsünk bőven. Tegyük bele a krumplit és forgassuk meg az olajban. Ha golflabda nagyságúak a krumplik, maradhatnak egyben, ha nagyobbak, negyedeljük vagy felezzük.
3. A fokhagymagerezdeket nem kell megpucolni, egészben, kissé megnyomva sütjük majd a krumplival. A tepsibe szórjuk a rozmaring- és kakukkfűágakat, a karikára vágott citromot és az egészet jól megsózzuk és borsozzuk.
4. 200 fokos sütőben, időnként megforgatva addig sütjük, míg szépen megpirul a krumpli. Tálaláskor még meg tehetünk rá kis citromlevet, ha szeretnénk, de akár ki is hagyhatjuk a citromot az ételből (bár, nem érdemes, mert nagyon különleges, jó ízt ad neki).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése