Hozzávalók:
- kb. 30 cm hosszú friss, lédús uborka,
- 350 g natúr joghurt,
- 5-6 friss mentalevél,
- néhány szál friss kapor,
- egy csipet só,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 gerezd citrom leve (elmaradhat)
- jégkocka.
1. Az uborkát meghámozzuk (én nem szoktam, mert zsenge uborkából készítem), feldaraboljuk és a turmixgépbe dobjuk.
2. A jégkocka kivételével az összes többi hozzávalót is a turmixgépbe tesszük. A kaprot nagyobb darabokra tépkedve szórjuk a gépbe. Összeturmixoljuk.
3. A tányérokba jégkockát teszünk, ráöntjük a levest, díszíthetjük kaporral, mentalevéllel, uborkadarabokkal és azonnal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése