Hozzávalók kb. 8 kicsi, 4 normál méretű húspogácsához:
- 1 közepes ponty filézve,
- 1 tojás (korábban tettem bele, most már nem, mert lányom tojásallergiás),
- 1 evőkanál aprított petrezselyem,
- 1 maréknyi zsemlemorzsa,
- 1 kiskanál só,
- 1 kiskanál citrombors,
- 1 csipet feketebors,
- 1 kiskanál borsikafű,
- 1 kiskanál rozmaring,
- 1 kiskanál bazsalikom,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
1. A hal mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük.
2. A hagymákat felaprítjuk és a petrezselyem kivételével minden hozzávalóval együtt egy edénybe tesszük. Botmixerrel pürésítjük, de nem kell pépesre keverni, csak rusztikusra, hogy maradjanak benne haldarabok. Ha kész, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet is.
3. Grillen vagy, ahogy nekem ilyen nincs, serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük a húspogácsákat.
4. Ízlés szerint zöldségekkel, ketchuppal, mustárral tálaljuk a zsemlébe töltve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése