2014. június 22., vasárnap

Cseresznyés focaccia

Limaránál olvastam egy cseresznyés focaccia receptet, ami nagyon megtetszett, a tésztáját viszont nem az ő, hanem a schiacciata receptem szerint készítettem.


Hozzávalók a tésztához:

- 50 dkg liszt (nálam fehér tönköly),
- 1 teáskanál só,
- 1 evőkanál cukor,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 2,5 dkg friss élesztő,
- 3-3,5 dl langyos víz.

Hozzávalók a tetejére:

- 50 dkg cseresznye, 
- 3 evőkanál olívaolaj, 
- 2-3 evőkanál barnacukor, 
- egy kis ág rozmaring, 
- mandula ízlés szerint. 

Elkészítés: 

1. Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk és megszórjuk a cukorral. Felfuttatjuk.

2. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük. 

3. Amikor megkelt, egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belelapogatjuk a tésztát. Ujjainkkal mélyedéseket nyomunk bele. 

4. A tészta tetejét megszórjuk kimagozott cseresznyével, megszórjuk barnacukorral, apróra vágott rozmaringlevelekkel, apróra tört mandulával és megöntözzük olajjal.  Letakarjuk és 20-30 percet pihenni hagyjuk.

5. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése