Limaránál olvastam egy cseresznyés focaccia receptet, ami nagyon megtetszett, a tésztáját viszont nem az ő, hanem a schiacciata receptem szerint készítettem.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt (nálam fehér tönköly),
- 1 teáskanál só,
- 1 evőkanál cukor,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 2,5 dkg friss élesztő,
- 3-3,5 dl langyos víz.
Hozzávalók a tetejére:
- 50 dkg cseresznye,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 2-3 evőkanál barnacukor,
- egy kis ág rozmaring,
- mandula ízlés szerint.
Elkészítés:
1. Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk és megszórjuk a cukorral. Felfuttatjuk.
2. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
3. Amikor megkelt, egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, belelapogatjuk a tésztát. Ujjainkkal mélyedéseket nyomunk bele.
4. A tészta tetejét megszórjuk kimagozott cseresznyével, megszórjuk barnacukorral, apróra vágott rozmaringlevelekkel, apróra tört mandulával és megöntözzük olajjal. Letakarjuk és 20-30 percet pihenni hagyjuk.
5. 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése