2014. június 3., kedd

Rántott karalábé

Szeretjük a rántott zöldségeket, így a rántott karalábét is. A kertből kihúzok párat és már viszem is a konyhába feldolgozni, így aztán friss, zsenge, nagyon ízletes karalábét tudunk fogyasztani. Sokszor készítettem már.

Frissítés: tojásmentesen is készítem, hisz Panninak tojásallergiája van. A tojásmentes változat készítésének menete ENNÉL a bejegyzésemnél található.

Sütés előtt. 




Joghurtos-tejfölös-kapros-fokhagymás mártogatóval


Hozzávalók:

- zsenge karalábé,
- tojás,
- zsemlemorzsa,
- liszt,
- só,
- bors (elmaradhat),
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:

1. A karalábét meghámozzuk, majd 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, esetleg borsozzuk és bepanírozzuk.

2. Bő, nem túl forró zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

3. Fogyaszthatjuk salátákkal, mártogatókkal, de bulgurral, kölessel vagy barnarizzsel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése