A receptet Gabojszánál találtam. Kitűnő vendégváró. Szerintem friss borsóból az igazi. Az eredeti receptben feltüntetett mennyiségek harmadával készítettem el, de így is igen sok lett belőle. Pirított kenyérkosárkákban tálaltam.
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó,
- néhány levél menta
- só,
- bors,
- 1 dkg vaj,
- 1 kiskanál olívaolaj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 4-5 dkg krémsajt (natúr),
- kb. 0,5 dl tej vagy tejszín
- a tálaláshoz toast kenyér (bolti vagy saját sütés).
Elkészítés:
1. A vöröshagymát az olaj és vaj keverékén megdinszteljük. Amikor üveges, hozzáadjuk a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk.
2. Amikor kész, krémesre mixeljük a mentalevéllel és a tejjel (vagy tejszínnel). Ezután hozzákeverjük a sajtkrémet és tálalásig hűtőben tartjuk. Csak közvetlenül tálalás előtt töltjük meg a kosárkákat a borsókrémmel (különben megpuhulnának a kosárkák). Zöldségekkel díszítjük.
A kenyérkosárkák elkészítése:
1. Toast kenyeret vékonyra szeletelünk, héját levágjuk, sodrófával vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
2. Kisméretű muffinformákba igazítjuk a kenyérszeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése