A receptet Gabojszánál találtam. Eredetileg snidlinges kecskesajtról szól a recept, de nekünk most nem volt itthon snidling, másrészt nem kaptam natúr, csak zöldfűszeres kecskesajtot. Így is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
- 10 dkg puha, friss kecskesajt,
- 1 csokor snidling apróra vágva,
- néhány szál petrezselyemzöld,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 1-2 kis gerezd fokhagyma,
- só,
- bors
- én tettem bele egy kevés natúr krémsajtot is,
- toast kenyér a kosárkákhoz.
Elkészítés:
1. A kecskesajtot a többi hozzávalóval krémesre keverjük botmixer vagy robotgép segítségével.
2. Toast kenyeret vékonyra szeletelünk, héját levágjuk, sodrófával vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kisméretű muffinformákba igazítjuk a kenyérszeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
3. Csak közvetlenül tálalás előtt töltjük meg a kosárkákat. Zöldségekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése