A recept a nosalty-n található. Gyors, egyszerű, finom. Én szalonnachips-szel ettem.
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 közepes karalábé,
- 3-4 dl víz,
- 2 gerezd fokhagyma,
- fél csokor bazsalikom,
- só,
- bors,
- 1-1,5 dl tejszín,
- 2 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés:
1. A karalábét meghámozzuk, majd felkockázzuk. A fokhagymát apróra vágjuk.
2. Olajat melegítünk egy edényben, rádobjuk a fokhagymát és megdinszteljük.
3. Hozzátesszük a karalábét is és 5-10 percig együtt pároljuk.
4. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel. Puhára főzzük.
5. Beletesszük a bazsalikomot és a levest botmixerrel pürésítjük.
6. Mehet bele a tejszín. Forralunk rajta egyet és elzárjuk a tüzet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése