2015. június 1., hétfő

Sacher kocka lisztmentesen

Nagyon finom, jó sok csoki van benne, de mégse tömény. Semmilyen édesítőt vagy cukrot nem tettem bele. Elég volt a csoki és a lekvár édessége. Rocker születésnapjára készült a torta mellé.


Hozzávalók egy kis tepsihez:
- 6 tojás,
- 10 dkg étcsoki (minimum 60 %-os, én ilyet tettem bele),
- 2 evőkanál kakaópor,
- 12 dkg vaj,
- cukor, ha valaki szeretne bele tenni (én nem tettem),
- 15 dkg darált mandula (vagy liszt vagy a kettő vegyesen),
- fél üveg baracklekvár (7 dl üveg fele),

a tetejére:
- 20 dkg étcsoki és
- 10 dkg vaj,
- pár kocka étcsoki, ha extra díszítést is szeretnénk.

Elkészítés: 

1. A vajat kicsit megmelegítjük és összeolvasztjuk a csokival.

2. A tojássárgát habosra keverjük a cukorral. Folyamatos keverés mellett belekeverjük a vajas csokit és a kakaóport.

3. A tojásfehérjét is habbá verjük.

4. A csokis tojássárgához keverjük a mandulát, majd az egészet összeforgatjuk a tojáshabbal.

5. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsiben (vagy 24-26 cm-es tortaformában) készre sütjük. Ha már csak langyos, akkor 2 lapra vágjuk a tésztát és bőségesen megkenjük simára turmixolt lekvárral. Én pár órát állni hagytam így a süteményt, hogy jól beigya a lekvárt a tészta. Ezután vágtam csak kockákra.

6. A csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal. Ebbe mártogatjuk bele a kockákat. Nem túl egyszerű, mert hajlamosak szétcsúszni. Nekem az vált be, hogy először mindig a kocka oldalát mártottam a csokiba, majd sütőpapírral bélelt tálcára helyeztem és kiskanállal a tetejére öntöttem egy keveset a mázból. A tetejéhez pár kocka csokit olvasztottam, de ezt már vaj nélkül, majd zacskóba tettem, apró lyukat vágtam a zacskó csücskére és gyors mozdulatokkal kidíszítettem minden darabot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése