2016. július 25., hétfő

Nyári zöldségek sütőben

Egy újabb vegyes sült zöldség receptje.

Kimentem a kertbe, összeszedtem néhány zöldséget és sütőben összesütöttem. Nagyon finom húsok, vegetáriánus fasírtok mellé vagy kuszkusszal, bulgurral, kölessel, barna rizzsel.

Én most ezeket a zöldségeket tettem bele:
- répa,
- cukkini,
- patisszon,
- vöröshagyma,
- lilahagyma,
- fokhagyma,
- ölesbab,
- paprika,
- paradicsom,
- friss zöldfűszerek: oregánó, bazsalikom, borsikafű, zsálya, kakukkfű,
- só,
- bors,
- sárgarépa zöldje.

Elkészítése egyszerű:

Az összes zöldséget daraboljuk és egy nagy tepsibe szórjuk. A paradicsomot ne tegyük még bele, azt csak akkor, mikor minden zöldség megsült. Sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerekkel összekeverjük és egy kis olajat is locsolunk rá. 180 fokos ütőben készre sütjük (nem kell letakarni). A paradicsomot csak a végén adjuk hozzá és éppen csak süljön meg egy kicsit, ne essen szét.

A képről hiányzik még a patisszon és a hagymafélék. Az ölesbab idén az egyik újdonság a kertünkben. Nekem nagyon tetszik az íze, úgyhogy jövőre vetünk többet. További kép erről a babról a Kert és karámon.

Ilyen (lila) répánk is van az idén. Szerintem sokkal finomabb, édesebb, mint a "sima" sárgarépánk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése