2016. augusztus 11., csütörtök

Mindent bele tócsni (tojás nélkül is)

A recept a Vidék íze 2016 augusztusi számából van. Tulajdonképpen minden zöldség, ami ilyenkor a kertben terem, mehet bele. Sajnos nekem tojás nélkül kellett megsütnöm, így kicsit nehezebb volt elkészíteni, de végülis sikerült úgy sütni, hogy egyben maradjanak a tócsnik.



Hozzávalók:
- 4 darab közepes krumpli, héjastól félig megfőzve, durvára reszelve,
- 1 kisebb cukkini, reszelve,
- 1-2 sárgarépa, reszelve,
- 1 kápia paprika, apróra vágva,
- pár szár halványított zeller, aprítva,
- 1 vöröshagyma, aprítva,
- 1 cikk fejes káposzta, reszelve,
- 1 csokor petrezselyem zöldje, aprítva,
- 3 evőkanál tejföl,
- 3 tojás (nálam ez kimaradt a tojásérzékenység miatt, helyette útifű maghéj, darált lenmag, több liszt és valamennyi zsemlemorzsa került bele),
- 1 gerezd fokhagyma, aprítva,
- 10-15 dkg liszt,
- só,
- bors,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:

1. Az összes darabolt, reszelt zöldséget összekeverjük a tojással, tejföllel, fokhagymával. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen folyós a massza. Sózzuk.

2. Kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben és tenyérnyi-féltenyérnyi lepényeket sütünk a masszából. Sok salátával, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése