Szándékosan nem írom azt, hogy pestos tészta, mert az igazi nem így készül. Nekem egy gyors ebédre volt szükségem, ami kevés alapanyagból elkészíthető és még a gyerekek is szívesen megeszik. Mivel a bazsalikomot már le kellett szednem, ezért jött az ötlet, készítek egy bazsalikomos tésztaszószt.
Hozzávalók (most szándékosan nem írom, miből mennyi kell):
- friss bazsalikom,
- dió (nálam jó sok került bele, de eredetileg fenyőmag kellene hozzá és csak néhány dkg),
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- olaj (nálam szőlőmagolaj),
- só,
- reszelt sajt (nálam kecskesajt, eredetileg parmezán),
- tészta.
Elkészítés:
1. A reszelt sajt kivételével minden hozzávalót beletettem egy magas edénybe, majd egy jó erős botmixerrel krémesre turmixoltam. Annyi olajat kell tenni bele, amennyitől a megfelelő állagot megkapjuk (krémes legyen).
2. A tésztát kifőzzük, majd lecsöpögtetés után összekeverjük a pestoval, végül reszelt sajttal megszórjuk. A reszelt sajtot eredetileg a pestóba kell turmixolni, de én jobban szeretem külön. Mit ne mondjak, a gyerekek imádták.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése