2017. május 2., kedd

Palacsintatorta- mascarponés, tejszínes, kakaós

Hétvégére, a spenótfőzelék mellé készült egy viszonylag gyors desszert. A múltkori zöld diós sütemény miatt maradt mascarponém, azt használtam fel ehhez a tortához.





A palacsinták a szokásos, tojásmentes változatban készültek (recept ITT). Mindenki süssön olyat, amilyet szeretne, amilyet szokott.

Hozzávalók:
- kész palacsinta,
- 500 g mascarpone,
- 2,5 dl tejszín,
- cukor ízlés szerint (én nagyon keveset használok),
- rum ízlés szerint (nálam 3 kis kupakkal),
- kávé (nekem nincs azonnal oldódó kávém, így normál szemes kávét megdaráltam, abból tettem 3 púpos kiskanálnyit két evőkanál forró vízbe, majd állni hagytam, végül leszűrtem),
- kakaópor.

Elkészítés:

1. A tejszínhabot kemény habbá verjük. A mascarponét szintén habosra és keményre verjük a cukorral, a rummal és a kávéval, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínnel.

2. A palacsintát elkezdjük rétegezni: egy palacsinta, krém, rá kakaóport szórunk, megint palacsinta, krém, kakaópor stb. Addig folytatjuk, míg elfogy a krém. Nekem maradt még palacsinta, azt külön megettük lekvárral, feltekerve. A torta tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel, megszórjuk kakaóporral és 1-2 órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Frissen, aznap az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése