Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 1,5 dl tej (nekem több, mert nem tettem a tésztába tojást),
- cukor ízlés szerint (nálam bő 1 evőkanál a tésztába és a nem tettem többet se a tésztába, se a töltelékbe),
- 2,5 dkg élesztő,
- 3 tojás,
- 15 dkg darált dió,
- 1 kisebb üveg szilvalekvár (nálam házi, cukormentes),
- a tepsi kikenéséhez kis zsír és liszt.
Elkészítés:
1. A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, valamint 1 evőkanál cukrot. Felfuttatjuk.
2. Mikor felfutott, akkor a liszttel, tojással (vagy helyette több tejjel), cukorral összekeverjük. Fakanállal kidolgozzuk a tésztát.
3. Egy kisebb (vagy közepes) tepsit kizsírozunk, belisztezünk, majd beleöntjük a tészta kétharmadát. Óvatosan eligazítjuk. 15 percig langyos helyen kelesztjük.
4. Ezután megkenjük lekvárral (gazdagon), majd megszórjuk darált dióval (aki igényli, az cukros darált dióval).
5. A félretett tésztához gyúrunk még lisztet, hogy keményebb legyen. A recept szerint sodorva kell kialakítani a rácsokat, de nekem egyszerűbb volt kinyújtani a tésztát, majd késsel felcsíkozni.
6. A sütemény tetejét berácsozzuk, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése