Sütöttem ám egy másik tortát is Panni születésnapjára! Egy sós tortát. Ez egy könnyű sós torta, zsendicekrémmel töltve (gyakran van itthon zsendice, mert sajtokat is készítek). A krémbe szárított zöldfűszereket kevertem, de, ha magamnak készítettem volna, akkor snidlinget kívántam volna bele.
Tehát, a zsendicét kikevertem egy kis házi joghurttal, majd fűszereztem, sóztam. A tojásmentes tortaalapot, melybe egyébként 5 dkg hajdinaliszt is került, ami nagyon finom ízt adott neki, 3 részre vágtam és megtöltöttem a krémmel. A tetejét is bekentem, az oldalát csak rusztikusra hagytam. Kimentem a kertbe, szedtem hozzá retket is. Finom, könnyű tortánk lett így, mely reggelire és vacsorára is jó választás lehet.
Nagyon szeretem a zsendicét, mert annyira könnyű, krémes, kellemes íze van! Érdemes megkóstolni. Készíthető belőle bármilyen kenyérre kenhető sós krém vagy pohárdesszert (nekem a tiramisu ízű a kedvencem) vagy krémek, süteményekbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése