Most még viszonylag kicsik a spenótlevelek a kertben, így a tegnapi ebédünk spenótsaláta volt, amit ezzel az aszalt paradicsomos-diós ricotta tortával ettünk. Nagyon jó kis ebéd volt. A desszert pedig egy olasz torta, melynek tésztájába hajdinaliszt és mandula került, de búzaliszt nem.
Hozzávalók (nem mértem semmit, így nem tudok írni grammokat):
- bébi spenót,
- 1 fej lilahagyma, vékonyan karikázva,
- feta sajt, kockára vágva,
- egy szelet húsos szalonna, apró kockákra vágva, majd serpenyőben saját zsírján kicsit megsütve-megpirítva,
- dió, pirítva, durvára vágva,
- öntet: balzsamecet, olaj, kevés mustár és méz.
Elkészítés:
1. Az öntethez valót kikeverjük, majd tálaláskor a salátára öntjük. Kellemesen édeskés, mégis savanykás volt az öntet, nagyon illett a salátához.
2. Ez a saláta nem állt hűtőben, ahogy leszedtem a spenótot, megmostam, kicsit aprítottam rajta és már ment is a tálra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése