Ennél gyorsabb és frissebb ebédet aligha lehet találni. Kimentem a kertbe, szedtem retket, spárgát, újhagymát, petrezselymet, a hűtőből pedig vettem ki egy adag grillsajtot, amit kb. másfél hete készítettem kecskéink tejéből. A zöldségtál receptjének ötletét a Vidék íze 2018 májusi számában találtam.
Hozzávalók:
- spárga (eredeti recept szerint zöld és fehér spárga, nálam a kertben csak zöld terem),
- hónapos retek,
- 1 nagy vöröshagyma,
- petrezselyem zöldje,
- kukoricakonzervet is ír a recept, de én ezt nem tettem bele,
- 1-2 evőkanál citromlé (nálam ez most nem került bele, de biztos nem rontja el, illik hozzá),
- újhagyma (nem írja a recept, de én tettem bele),
- zsiradék,
- só.
Elkészítés:
1. Megtisztítjuk a retket és a spárgát (a spárga alsó, fás végét letörjük, a fehérét meg is hámozzuk), majd aprítjuk.
2. A nagyobb kockára vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a spárgát és a retket. Kicsit sózzuk.
3. Ha kész, mehet hozzá a lecsöpögtetett kukorica (én ezt nem tettem bele). Sózzuk még, ha szükséges, a citromlé is itt kerül bele, majd összeforraljuk.
4. Én a petrezselymet és az újhagymakarikákat tálaláskor szórtam a tetejére. Grillsajtot sütöttem hozzá és a teraszon jóízűen mind megettem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése