2019. július 17., szerda

Ricottás (ordás)-sárgabarackos papucs

Azért jó ordával (más néven ricottával) sütni, mert nem szükséges tojás a töltelékbe, nem folyik ki. Egyébként pedig krémes, könnyű, habos a ricotta, enyhén édeskés, semleges ízű, így készíthető belőle sós és édes étel is. 





Hozzávalók a töltelékhez (30 dkg lisztből készített tésztához): 
- kb. 25-30 dkg ricotta (orda),
- cukor ízlés szerint,
- 8-10 darab sárgabarack, kis kockákra vágva,
- vanília is mehet a töltelékbe, én most nem tettem,
- kezeletlen héjú citrom héja is mehet a töltelékbe, én most nem tettem,
- a lekenéshez tojás, de nálunk általában tej vagy tejszín kerül a sütemények tetejére, mert lányom nem nagyon fogyaszthat tojást. 

A krémhez összekeverjük a ricottát, cukrot, (vaníliát és citromhéjat). 

Elkészítés: 

Kelt tésztát készítünk (nálam 30 dkg lisztből készült), amit kelesztés után kinyújtunk vékonyra, majd kisebb négyzetekre vágunk. Megtöltjük a kikevert ordakrémmel (nálam kb. egy púpos kiskanállal ment minden négyzetre, nem sajnáltam), mindegyikre teszünk néhány barackkockát. Papucs formára hajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és addig kel, míg a sütő be nem melegszik. Tetejét lekenjük tojással vagy, aki nem fogyaszthat tojást, tejszínnel vagy tejjel. 200 fokos sütőben készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése