2020. február 5., szerda

Hajdinakása

Ha valaki már unja a zabkását, íme egy kis változatosság. Főtt hajdinakása. (A blogon található nyers változat is, ITT.)


Ez egy nagyon egyszerű reggeli. A hajdinából ugyanis kását is főzhetünk. Ez főleg azoknak jó hír, akik zabkását fogyasztanak reggelire. Ha kicsit unalmas már a zab, jöhet a hajdina. Lehet jó hígra is főzni. Én nem ehetek reggelire tejet, ezért vízben szoktam megfőzni (kb. 2-szeres mennyiségű vízben, de tejjel mehet 2,5-szeres is). Teszek bele vaníliát is. Tálaláskor fahéjjal szórom, ízlés szerint lehet édesíteni cukorral, mézzel, ki mivel szeretné (én nem ehetek reggel cukrot, így egy kis cukormentes házi baracklekvárt engedtem ma meg magamnak, plusz pirított magvakat). Tehetünk rá banánt, bogyós gyümölcsöket stb. Van, aki megpörköli a hajdinát, mielőtt megfőzné.

1 megjegyzés: