Közös alkotás eredménye következik. :)
Hétvégén sütöttem (kecske)húst. Lassan szoktam sütni, lefedve, sütőben, egész éjjel. Maradt a húsból egy kevés.
Vettem ki (kecske)májat a mélyhűtőből és készítettem egy adag májkrémet. Férjem pedig nosztalgiázott és melegszendvicskrémet készített ezekből az alapanyagokból (mert gyerekkorában gyakran készítettek otthon házi szendvicskrémet).
Nagyon apróra vágta a csontról leszedett sült húst. (Darálónk nincs.) Ezután kevert hozzá a fent említett májkrémből kb. 4 evőkanálnyit, tett hozzá mustárt, néhány evőkanál tejfölt, házi paprikakrémet ("piros aranyat"). Ízlés szerint. Frissen kissé hígabb a krém állaga, de állás közben a hűtőben sűrűsödik. Házi kovászos kenyérre kentük, reszelt sajtot szórtunk rá és megsütöttük.
A májkrém receptje fenn van a blogomon, itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése