2020. február 12., szerda

Melegszendvicskrém házilag

Közös alkotás eredménye következik. :)





Hétvégén sütöttem (kecske)húst. Lassan szoktam sütni, lefedve, sütőben, egész éjjel. Maradt a húsból egy kevés.

Vettem ki (kecske)májat a mélyhűtőből és készítettem egy adag májkrémet. Férjem pedig nosztalgiázott és melegszendvicskrémet készített ezekből az alapanyagokból (mert gyerekkorában gyakran készítettek otthon házi szendvicskrémet).

Nagyon apróra vágta a csontról leszedett sült húst. (Darálónk nincs.) Ezután kevert hozzá a fent említett májkrémből kb. 4 evőkanálnyit, tett hozzá mustárt, néhány evőkanál tejfölt, házi paprikakrémet ("piros aranyat"). Ízlés szerint. Frissen kissé hígabb a krém állaga, de állás közben a hűtőben sűrűsödik. Házi kovászos kenyérre kentük, reszelt sajtot szórtunk rá és megsütöttük.

A májkrém receptje fenn van a blogomon, itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése