Finom és egészséges desszert vagy akár uzsonna is lehet belőle. Még a rossz evő kisfiam is örömmel evett meg egy egész adagot. Egycsipet receptjéből indultam ki.
Hozzávalók 3 főre:
- 4 dl zsíros tej,
- 6 dkg zabpehely
- méz
- kakaópor,
- 1 banán,
- dúsíthatjuk még 1-2 dl tejszínnel is (én kihagytam), ekkor krémesebb pudingot kapunk, de ebben az esetben lehet, kicsit több zabpelyhet tennék bele
- lehet ízesíteni gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval, gesztenyével stb.
Elkészítés:
1. A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a zabpelyhet. Lefedjük és 15 percig állni hagyjuk.
2. Ekkor beleöntjük a tejszínt (de ez el is hagyható, lásd fent) és kis lángon sűrűre főzzük a zabot.
3. Ízesítjük mézzel.
4. Ezután ketté vesszük és az egyik felét összekeverjük kakaóporral, a másik felét összeturmixoljuk a banánnal. Poharakba rétegezzük és hűtőben kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése