2013. október 29., kedd

Lecsós rakott köles

Finom és gyors ebéd vagy vacsora. A nosalty oldalán találtam a receptet. Ezt variáltam át az itthon lévő alapanyagokhoz igazítva. Bármelyik hozzávalót kihagyhatjuk, újakat tehetünk hozzá. Ami éppen van otthon, azt használjuk.



Hozzávalók: 

- 20 dkg köles,
- maradék lecsó (tettünk el a nyáron lecsót, most megbontottam egy üveggel és az került az ételbe),
- 1 doboz tejföl (175 g),
- 10-15 dkg szalonna vékony csíkokra szeletelve,
- 1 fej lilahagyma vagy vöröshagyma felkarikázva,
- 5-10 dkg reszelt sajt,
- 10 dkg mozzarella vékonyra szeletelve (elmaradhat),
- néhány virsli (elmaradhat).
- só,
- bors,
- 1 tojás felverve (elmaradhat).

Elkészítés:

1. A kölest másfélszeres vízben feltesszük főzni. Sózzuk. Amikor forr, takarékra vesszük a lángot és addig főzzük, míg be nem szívja az összes vizet. Ezután elzárjuk és lefedve 5 percig állni hagyjuk.

2. A lecsót felmelegítjük (ha natúr, üveges lecsót használunk, akkor előbb zsiradékon hagymát pirítunk, majd ráöntjük a lecsót) valamint ízlés szerint fűszerezzük, ízesítjük húsfélékkel, tojással.

3. A kölest egy kisebb tepsiben elsimítjuk. Ráöntjük a lecsót. Erre tesszük a mozzarellaszeleteket, majd a tejfölt. A tejfölre jönnek a hagymakarikák, a szalonnaszeletek és a reszelt sajt.

4. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése