A receptet a Vidék Íze 2013. augusztusi számában találtam (19. oldal). Gyors, finom étel. A hozzávalókat csak bedobáljuk a tepsibe és a sütő elvégzi helyettünk a többit. A hozzávalók bátran variálhatók.
Hozzávalók:
- 1 kg csirke vagy más szárnyas,
- 60-80 dkg vegyes (nyári) zöldség (padlizsán, cukkini, répa, zöldség, lilahagyma, vöröshagyma, fokhagyma, karalábé, brokkoli, krumpli stb.),
- 1 csokor petrezselyem zöldje,
- majoranna,
- egész bors,
- 10 dkg zsiradék,
- só.
1. A szárnyast feldaraboljuk. A zöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk.
2. Egy tepsibe teszünk 10 dkg zsiradékot, beleöntjük a húst és a zöldségeket. Megszórjuk a fűszerekkel és apróra vágott petrezselyemzölddel. Alaposan összekeverjük.
3. 2 dl vizet öntünk alá és lefedve, 180 fokon készre sütjük. Amikor minden hozzávaló puha, levesszük a fedőt és pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése