Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje,
- 10 dkg mandula őrölve,
- kevés édesítő (nálam most 3 kiskanál kókuszcukor),
- egy kevés vaníliaesszencia.
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliaesszenciát is.
2. Az őrölt mandulát hozzászitáljuk és gyors, de határozott mozdulatokkal összekeverjük a habbal. Vigyázzunk, minél kevésbé törjön a hab.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal halmokat teszünk egymástól kissé távolabb és 170-180 fokos sütőben készre sütjük a süteményt. Akkor jó, ha az alja kezd színesedni ,de nem lesz nagyon barna, a teteje pedig éppen csak kezd színt kapni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése