Gyors, egyszerű, kevés hozzávalóból készül. Nekem volt egy kevés tejszínem és egy kis maradék tejfölöm, de ezeket mennyiségét lehet növelni, csökkenteni vagy elhagyni.
Hozzávalók
Tészta:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 1 tojás,
- kevés só.
Töltelék.:
- 10-15 dkg szalonna,
- 3-4 fej vöröshagyma,
- 1,5 dl tejszín,
- 1 dl tejföl,
- 2 tojás,
- 10-15 dkg sajt,
- kevés só,
- bors,
- kevés zsír a hagyma kisütéséhez.
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűtőben pihentetjük néhány órát.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük. Zsírjából kiszedjük.
3. Mivel a szalonna nagyon sós volt, ezért külön, egy másik serpenyőben kevés zsíron megfonnyasztottam az apróra vágott vöröshagymát.
4. A tésztát kinyújtjuk, piteformába igazítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük (addig sütöm, míg a teteje kissé megszilárdul, megkeményedik így nem ázik el a tölteléktől).
5. A szalonnát, hagymát rásimítjuk az elősütött tésztára.
6. A tejfölt, tejszínt, a tojásokat, sót (nem kell sok, a szalonna is sós), borsot, reszelt sajtot jól elkeverjük és a szalonnás hagymára öntjük. Visszatoljuk a piteformát a sütőbe és készre (enyhén barnára) sütjük a pitét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése