2013. december 11., szerda

Sós rágcsa (lisztmentes, alacsony szénhidrát)

A receptet a Büfé blogon találtam. Nekem nagyon tetszik ez a sós rágcsálni való, ráadásul nincs benne liszt, így nem sok benne a szénhidrát sem. Önmagában, vendégváráshoz vagy mártogatókhoz való kekszek.







Hozzávalók: 

- 15 dkg mandulaliszt (nálam ennyi mandula finomra darálva),
- 2,5 dkg mák (nem darált!),
- 6 dkg szezámmag (én megdarálom, a recept nem írja a darálást)
- 1 tojás,
- 1 kisebb méretű  kiskanál só vagy ízlés szerint.

Elkészítés: 

1. A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.

2. A tésztát 2 réteg sütőpapír közé téve 3 mm vastagra nyújtjuk.

3. Éles késsel feldaraboljuk tetszés szerinti méretűre.

4. 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük (vagy amíg az alja színt nem kap, sütőfüggő, az én sütőm gyenge, inkább figyeljük!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése