Semmi különös nincs ebben a receptben, mégis feljegyzem magamnak, nehogy elfelejtsem. Ez a főzelék ugyanúgy készül, mint a kelkáposzta főzelék, csak fehér káposztából. Szerintem van olyan finom, mint a kelkáposztás változat. A hozzávalókat tekintve annyi a különbség, hogy ehhez kaprot is kell tenni.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej fehér káposzta,
- 1 csokor kapor,
- néhány szem krumpli,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- őrölt kömény,
- 2 babérlevél,
- 2 evőkanál liszt,
- 2-3-4 dl tejföl (nálam 450 g, mert jó nagy adagot készítek és sok tejföllel szeretem a főzeléket).
Elkészítés:
1. A káposztát félbevágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk.
2. A krumplit kisebb kockákra daraboljuk.
3. Egy nagy edénybe tesszük a krumplit, a káposztát, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és az apróra vágott kaprot. Fűszerezzük és felöntjük egy kevés vízzel (én annyit teszek, hogy félig vagy még addig sem lepi el a káposztát).
4. Puhára főzzük, majd liszttel kevert tejföllel behabarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése