2013. december 12., csütörtök

Kakaós piskótatekercs

Este sütöttem ezt a könnyű kis piskótatekercset. A tésztájában alig van liszt, de, azt akár el is hagyhatjuk. Van, amikor darált mandulával helyettesítem a lisztet.



Hozzávalók: 

- 6 tojás,
- 10 dkg xukor (aki édesebben szereti, annak 15 dkg),
- 2,5-3 dkg kakaópor,
- 2,5 dkg liszt (vagy darált mandula vagy csak 5 dkg kakaópor és akkor nem kell liszt vagy mandula).

Elkészítés: 

1. A tojások sárgáját a xukorral jó habosra verjük.

2. Egy másik edényben a tojásfehérjét habbá verjük. A felvert tojássárgáját beleöntjük a tojáshabos edénybe és géppel keverünk rajta néhányat, hogy jól összekeveredjenek.

3. A száraz hozzávalót (kakaópor és/vagy lisztet és/vagy darált mandulát) a tojáshabra szitáljuk és kézi habverővel alaposan elkeverjük, de nagyon vigyázzunk, ne törjük össze a habot.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.

5. Amikor megsült a piskóta, konyharuhára borítjuk és felcsavarjuk. Ha kicsit hűlt megkenjük baracklekvárral és feltekerjük. Kihűlés után lekvár helyett tölthetjük különböző krémekkel, túróval, gyümölcsökkel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése