A Healthy seasonal recipes nevű oldalon található az eredeti recept, de azt átalakítottam a lehetőségeimhez mérten. Mi most diósülttel ettük (recept ITT), ami egy húsmentes étel, de ízében és látványában nagyon emlékeztet húst tartalmazó társára.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán,
- 2-4 gerezd fokhagyma,
- előfőzött csicseriborsó (nálam most 480 g), levétől lecsöpögtetve,
- só,
- 4 evőkanál olívaolaj,
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé,
- 2-3 teáskanál mustár,
- friss petrezselyemlevél, aprítva,
- feta sajt, morzsolva vagy kockákra vágva.
Elkészítés:
1. Az eredeti recept szerint a padlizsánt fel kell kockázni és összekeverni a fokhagymagerezdekkel, amiknek a héját nem vesszük le, sóval és egy evőkanál olajjal. Ezt kell szétteríteni egy tepsin és sütőben addig sütni, míg a fokhagyma megpuhul, a padlizsán megpirul és megpuhul. Én máshogy készítettem, mert nekem éppen volt már elősütött padlizsánom.
2. Tehát, mivel előző este éppen elősütöttem a héjában néhány padlizsánt, így én azokat használtam fel a salátához. Leszedtem a megpörkölt héját és azt kevertem a csicseriborsóhoz.
3. A maradék két evőkanál olajat összekeverjük a citromlével, kevés sóval és a fokhagymával (ha megsütöttük a padlizsánnal, akkor a héjából kinyomjuk a puha fokhagymát, ha nem sütöttük a padlizsánnal, ahogy most én sem, akkor csak egyszerűen lereszeljük). Hozzákeverjük a mustárt is.
4. A mustáros öntetet összekeverjük a padlizsános csicseriborsóval. Végül rászórjuk az aprított petrezselymet és a kis kockákra vágott feta sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése