A Vidék íze 2017 szeptemberi számában találtam az alábbi receptet. Ezt a salátát most ezekhez a vegán hamburgerekhez kínáltam. A kertben már szépen fejesedik az őszi káposzta, így kapóra jött ez az új recept.
Hozzávalók:
- 1 kisebb káposzta,
- 1 nagyobb vöröshagyma,
- 1 nagyobb lilahagyma,
- 2 tv paprika,
- 1 csokor újhagyma,
- 1 nagyobb kápiapaprika (nálam ez most kimaradt, nem volt),
- 2 nagyobb paradicsom,
- 0,6 dl almaecet vagy más ecet,
- 1 evőkanál mustár,
- só,
- cukor,
- 1 csipet őrölt szegfűbors,
- 1 csipet őrölt babérlevél.
Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A káposztát hajszálvékonyra gyaluljuk, a hagymákat szintén vékonyra karikázzuk. A paprikát felcsíkozzuk, az újhagymát felkarikázzuk. A paradicsomot is nagyon vékonyra vágjuk.
2. Egy nagy tálban összeforgatjuk az előkészített zöldségeket sóval, cukorral, ecettel, mustárral, babérlevéllel, szegfűborssal. Hideg helyen állni hagyjuk pár órát, hogy az ízek összeérjenek és levet engedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése