Hozzávalók:
- 50 dkg bab,
- aszalt szilva ízlés szerinti mennyiségben, nálam 4 kisebb maréknyi, ami még szárítás előtt 6 részre lett darabolva, így nem tudom megmondani, pontosan mennyit tettem bele (saját aszalású szilvát használtam, így az keményebb, jobban kiszárított bolti társánál),
- 2 darab babérlevél,
- tejföl (nálam 2 dl),
- 1 evőkanál liszt vagy keményítő (nálam keményítő),
- só.
Elkészítés:
1. A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel. Másnap leszűrjük és tiszta vízzel feltesszük főni (lassú tűzön, fedő nélkül). Két babérlevelet adunk hozzá. Sót én csak akkor teszek a hüvelyesekhez, mikor megpuhultak. Nekem nem kellett áztatni, mert szárazbabot használok, hanem nyáron kifejtett és mélyhűtött babot.
2. Mikor a bab megpuhult, sózzuk és beletesszük a szilvát.
3. Behabarjuk a tejföllel csomómentesre kikevert keményítővel. Egyet forr és azonnal elzárjuk a tüzet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése