2019. április 9., kedd

Citromfüves zsendice, tökmagolajjal, lekvárral

A receptet a Sajtfogások című könyvben találtam. Mivel készítettem sajtot és így akkor már zsendicét is (kecskéink tejéből), ezért gondoltam, végre kipróbálom ezt a finomnak ígérkező krémet is. Mit ne mondjak, teljesen lenyűgözött! Igaz, nem volt hozzá minden alapanyag, amit írt az eredeti recept, de így is nagyon finom, egyszerű, de mégis különleges desszert volt.

Előtte ezt a zöldségtálat ettük grillsajttal.



Hozzávalók (3-4 személyre):
- 20 dkg zsendice (nálam házi, kecske tejsavóból készült), kiváltható ordával/ricottával,
- csipet só,
- fél vaníliarúd kikapart belseje,
- porcukor ízlés szerint (nálam 1 kiskanál),
- 5-6 friss citromfű levél,
- egy kevés tökmagolaj,
- 10 dkg lekvár (eredeti recept szerint szomolyai feketecseresznyével, nálam jó érett meggyből készült házi meggylekvárral).

Ezen kívül kellett volna még (de nekem nem volt maltosec, így ezt a részt kihagytam):
- 100 g jó minőségű tökmagolaj,
- 50 g maltosec,
- 1 g só

Elkészítés: 

1. A zsendicét, a sót, a cukrot, a vaníliát krémesre keverjük.

2. A citromfüvet felaprítjuk és a krémes, ízesített zsendicéhez keverjük.

3. Tökmagolajjal, lekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése