2019. szeptember 26., csütörtök

Töltött táska (most hússal és zöldségekkel)

Maradt némi sült hús és mivel elutaztunk egy napra, gondoltam, ne vesszen kárba az étel, készítek belőle valamit, amit utazás közben is bátran fogyaszthat gyerek és felnőtt egyaránt.



A tészta egy korábban már kipróbált recept szerint készült, mely a Vidék íze magazin 2014 szeptemberi számában volt olvasható. Itt látható az eredeti recept, amit akkor kipróbáltam. Abban a receptben egy darált húsos, sajtos töltelék olvasható, de nekem most ezt asült húst kellett újrahasznosítanom, így most eltértem az eredeti változattól.

A töltelékhez én most egy kecskelapockát használtam. Ennyi maradt az előző napi ebédből. Húztam fel 2 kisebb céklát, néhány sárgarépát. Ezeket meghámoztam, nagyon finomra reszeltem.

Egy kis zsíron apróra vágott vöröshagymát pároltam. Erre tettem a zöldségeket és egy-két gerezd fokhagymát (apróra vágva). Sóztam, borsoztam. Fedő alatt puhára pároltam. Mikor elkészült, a nagyon apróra darabolt húst és a tésztából kimaradt 4 evőkanálnyi áttört krumplit is hozzákevertem. Kihűtöttem.

Ezzel töltöttem meg a tésztát úgy, ahogy a másik receptnél is írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése