Maradt némi sült hús és mivel elutaztunk egy napra, gondoltam, ne vesszen kárba az étel, készítek belőle valamit, amit utazás közben is bátran fogyaszthat gyerek és felnőtt egyaránt.
A tészta egy korábban már kipróbált recept szerint készült, mely a Vidék íze magazin 2014 szeptemberi számában volt olvasható. Itt látható az eredeti recept, amit akkor kipróbáltam. Abban a receptben egy darált húsos, sajtos töltelék olvasható, de nekem most ezt asült húst kellett újrahasznosítanom, így most eltértem az eredeti változattól.
A töltelékhez én most egy kecskelapockát használtam. Ennyi maradt az előző napi ebédből. Húztam fel 2 kisebb céklát, néhány sárgarépát. Ezeket meghámoztam, nagyon finomra reszeltem.
Egy kis zsíron apróra vágott vöröshagymát pároltam. Erre tettem a zöldségeket és egy-két gerezd fokhagymát (apróra vágva). Sóztam, borsoztam. Fedő alatt puhára pároltam. Mikor elkészült, a nagyon apróra darabolt húst és a tésztából kimaradt 4 evőkanálnyi áttört krumplit is hozzákevertem. Kihűtöttem.
Ezzel töltöttem meg a tésztát úgy, ahogy a másik receptnél is írtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése