2021. január 30., szombat

Karalábéleves vajgaluskával

 Az ötletet a Street Kitchen oldalon találtam. Nagyon finom leves, jól esett mindenkinek. 

A leveshez nem írok mennyiségeket, nem mértem a zöldségeket. 

Egy fej vöröshagymát zsiradékon megpároltam, majd tettem hozzá egy-két gerezd fokhagymát, apró kockákra vágott karalábét, sárgarépát, fehérrépát. Egy-két percig kevergettem, és megszórtam egy kevés liszttel, majd tettem rá őrölt pirospaprikát és keverhetünk hozzá paprikakrémet is. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön készre főzzük. Mikor elkészült, minden zöldség megpuhult, akkor beleszaggatjuk a vajgaluskát. 

Vajgaluska: 

- 6 dkg liszt,

- 3,5 dkg vaj,

- 1 tojás,

- só. 

Elkészítés: 

1. Egy tálba tesszük a lisztet, olvasztott vajat, sót, tojást. Jól összekeverjük. A nokedlitésztánál egy jóval masszívabb állagot kell kapnunk. 

2. A recept szerint kézzel kell belecsípkedni a galuskát a kész levesbe, amit további 3-4 percig főzünk. Nálam kicsit lágyabb volt a tészta, így én két kiskanál segítségével szaggattam a levesbe a galuskákat. 

A levest tejföllel kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése