A receptet Pocak Pannánál találtam. Nem fűztem hozzá sok reményt, de milyen kellemes volt a meglepetés, mikor megkóstoltam. Nem vagyok paleo párti, viszont előszeretettel nézelődök paleo receptek között, mert rengeteg olyan ételük van, ami beilleszthető az alacsony szénhidrát miatt az én diétámba is.
Hozzávalók, ahogy én készítettem:
- 10 dkg mandula,
- 2,5 dkg natúr napraforgómag,
- 2,5 dkg lenmag,
- 2 tojás,
- 1 teáskanál oregánó,
- 1 evőkanál liszt, de szerintem el is hagyható,
- 3 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál só,
- fél teáskanál szódabikarbóna.
1. A mandulát, a napraforgómagot és a lenmagot finomra daráljuk.
2. Hozzákeverjük a száraz, majd a nedves hozzávalókat és fél órát állni hagyjuk a hűtőben.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és vagy olajos kézzel ellapítjuk a kívánt formára vagy befedjük sütőpapírral és így lapítjuk el. Lehet vékonyra alakítani a tésztát, mert sülés közben kicsit emelkedni fog.
4. 180-190 fokra előmelegített sütőben elősütjük a tésztát (addig süssük, míg a teteje kissé kemény nem lesz, ez kb. 10 perc).
5. Megkenjük tetszés szerinti szósszal (én ezt készítettem el) és rátesszük a feltétet is (szalámi, szalonna, kolbász, gomba, zöldségek, sajtok stb.). Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. Finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése