2013. április 17., szerda

Bulgur gombával, köretnek

A marhasülthöz készítettem ezt a köretet. Nagyon ízletes, sokkal jobb, mint a rizs. Akár magában, salátával is el tudom képzelni.

Hozzávalók:

- 20-25 dkg bulgur,
- 1 kis üveg gomba (vagy friss gomba),
- só,
- bors,
- petrezselyem,
- 1 fej vöröshagyma,
- zsiradék (nálam most libazsír).

1. A vöröshagymát olajon üvegesre pároltam, majd hozzáöntöttem a gombát. Amikor már majdnem puha lett a gomba, akkor hozzátettem a bulgurt és felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel. Sóztam, borsoztam és mindent puhára főztem.

2. Amikor elfőtt a víz és puha lett a bulgur, akkor elzártam a gázt és apróra vágott petrezselymet kevertem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése